De haan

Titel Kunstwerk:

De haan

Jaartal:

1991

Naam Kunstenaar:

Letterie, Frank (1931)  

Soort Kunstwerk:

sculptuur

Locatie:

hoek Graaf Willemlaan-Gravin Adahof, Vogelenzang

Eigenaar:

Gemeente Bloemendaal  

Herkomst:

Bij de afronding van de woningbouw in het oostelijk deel van Vogelenzang in 1991 schonk het bouwbedrijf het beeld aan de gemeente.

Omschrijving Kunstwerk

Het beeld is op een sokkel geplaatst bij de toegang van de (nieuwbouw)wijk vanaf de Vogelenzangseweg. Het beeld is meerdere malen "verdwenen", gelukkig is het telkens ook weer teruggevonden.

 

Ook op 2 maart is het kunstwerk weer verdwenen. Waarschijnlijk is de haan die avond van zijn sokkel gezaagd en meegenomen. Inmiddels is het onderstel teruggevonden in Amsterdam.

Heeft u vrijdagavond 2 maart iets verdachts gezien in de buurt van de hoek Graaf Willemlaan-Gravin Adahof in Vogelenzang? Neem dan contact op met de politie, tel. 0900-8844

 


Write a comment

  • Required fields are marked with *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
qocdic
Posts: 3
Comment
iZfPTMau
Reply #3 on : Thu September 20, 2012, 11:04:20
WstmM7 <a href="http://jjtktramylcz.com/">jjtktramylcz</a>
qczwgnh
Posts: 3
Comment
fxtfLdrn
Reply #2 on : Tue September 18, 2012, 22:21:35
JmbqN3 <a href="http://uqbqlbtlsuqm.com/">uqbqlbtlsuqm</a>
Ganyezt
Posts: 3
Comment
gheqxQXeqpSgYkgn
Reply #1 on : Tue September 18, 2012, 06:43:46
Beste Yuri,Wat een ontluisterend kjjkie in de psyche van de gemiddelde “echte” biomedische wetenschapper bied je ons! Afgrijzen, wrevel, tjonge. Gelukkig is de conclusie van je stuk, dat het waarschijnlijk allemaal op afgunst berust. Er zijn alleen een aantal dingen die je toch nog niet hebt begrepen. Misschien moeten jullie toch eens wat vaker uit het lab naar buiten komen. Je suggereert dat de wetenschap die artsen bedrijven eigenlijk geen echte wetenschap is maar een soort tweederangs wetenschap en dat daarvoor andere normen gehanteerd zouden worden. Ik denk echter als we het bijvoorbeeld over een promotie hebben, een promotiecommissie vooral kijkt wat voor intellectuele arbeid er aan een proefschrift ten gronde ligt. Er staat niet voor niets Ph in PhD. Een dat een arts er dan soms maar 2,5 jaar over doet en een bioloog of chemicus 4 of 5 jaar, tsja….Misschien wat minder vaak koffiedrinken en lang lunchen? Verder denk ik zeker niet dat wetenschap alleen iets is wat een arts moet doen om zijn interesse te tonen en te mogen werken in een academisch ziekenhuis. Veel wetenschap wordt bedreven in perifere ziekenhuizen, vaak met beperkte middelen en naast een volledige klinische praktijk. En niet omdat het moet of verwacht wordt, maar omdat het LEUK is en een welkome intellectuele uitdaging naast het toch vooral praktische (maar ook prachtige) artsenvak. We zijn dus kortom allemaal met dezelfde wetenschap bezig.Verder nodig ik je van harte uit om eens stage te komen lopen in de kliniek, kunnen wij ook eens lachen als jij voor de eerste keer naar iemands longen luistert of een ECG beoordeeld.NielsChirurg in opleiding en promovendus