Wethouder Openbare Ruimten, Andor Sandbergen, heeft zaterdag 24 maart op het Raadhuisplein de vijf winnende kunstbankjes onthuld.

De wethouder deed in november 2011 een oproep aan alle creatieve Zandvoorters om een mooi ontwerp te maken voor de witte bankjes aan de boulevard om Zandvoort kleurrijker te maken. De jury, bestaande uit Victor Bol, Marianne Rebel en wethouder Andor Sandbergen, was blij verrast door de inzendingen. Wethouder Sandbergen: ‘We hebben een groot aantal leuke inzendingen gehad. Het was moeilijk om daar een keuze uit te maken, maar het is gelukt’. De winnaars, Donna Corbani, Mona Meier-Adegeest, Hilly Jansen, Trudie Dütting-Abeele, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om hun bankje te beschilderen. Suzanne Lauwen-van Scheers was helaas niet in de gelegenheid om haar bankje te beschilderen. Marianne Rebel heeft haar kwast overgenomen.


Het resultaat is vanaf zaterdag 24 maart voor een maand te bewonderen op het Raadhuisplein. Daarna verhuizen de bankjes definitief naar een plek aan de Boulevard. De beloning voor de kunstenaar is eeuwige roem en vermelding van hun naam en titel op de bank.


Wethouder Sandbergen: ‘Het resultaat is gewedlig. Nu kunnen we allemaal in het seizoen genieten van deze mooie bankjes. De wens is er om de komende jaren meer bankjes te laten beschilderen. Dan niet alleen door Zandvoorters maar bijvoorbeeld ook door kunstenaars uit andere kustgemeenten’.

De onthulling van de kunstbankjes was een onderdeel van de festiviteiten omtrent de 30 van Zandvoort. Een groot wandelevenement met meer dan 3000 deelnemers waarbij de finish in de Haltestraat van Zandvoort is.

 

De winnaars van links naar rechts Hilly Jansen, Donna Corbani, Trudie Dütting-Abeele, Marianne Rebel, en Mona Meier-Adegeest ,

foto's: www.zichtopzandvoort.nl