Start Noord-Holland Biƫnnale 2010

Hoe willen we dat Noord-Holland er in de toekomst uitziet? Wordt het een ‘wit’ strand, een aaneenschakeling van bollenvelden of kan Noord-Holland nog uitgroeien tot een uitnodigende multiculturele achtertuin van de Randstad? Deze vragen komen aan bod tijdens NHBNL.10. Van 12 september t/m 17 oktober vinden tentoonstellingen en ontwerpateliers plaats in heel Noord-Holland, evenals debatten met alle betrokkenen over de toekomst en kwaliteit van de kust.

Internationaal bekende kunstenaars en schrijvers geven hun visie op het thema door speciaal voor deze Biënnale nieuw werk te produceren. In Bergen, Haarlem, Hoorn, Schermerhorn en Purmerend vinden bijzondere tentoonstellingen plaats die dieper ingaan op het thema van de NHBNL.10 zoals ruimtelijke opgaven, migratie en de identiteit van de kustplaatsen. Daarnaast worden door middel van de ontwerpateliers bewoners, ondernemers en bezoekers geprikkeld om hun mening te geven over de identiteit van de kustplaatsen. De resultaten zijn te bezichtigen in Castricum, Den Helder, IJmuiden en Zandvoort.

Bekijk de website Noord-Holland Biënnale 2010

Voor kinderen en jongeren is er het educatietraject ‘Egwijk aan zee’ dat bestaat uit prijsvragen en lesbrieven voor het basis- en voorgezet onderwijs.

Zie www.nhbnl.nl/egwijk_aan_zee

[bron: www.zandvoort.nl]